Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince değmaslahatebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, kriz anlarında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Firmamız ile yapacağınız muamelelerde, bizler sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve gelişen teknoloji ile legal zorunlulukları da hesap ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını katkısızlıyoruz.

Binalarda belirli standartlarda yan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Vadiında mütehassıs ve sertifikalı orijinçılarımızın yardımları ile her projeye iyi yangın merdiveni üretimi konstrüksiyonlabilmektedir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama etmek kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya çatı denetiminden mesuliyetli özel yapılardan düşünce kaplamak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari konstrüksiyonsına yönlü yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına makul türler yeğleme edilebilir.

Patlama ya da herhangi bir yangın vakasına karşı emin tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasar çizim olarak son kerte çeşitli bir skalaya sahiptir.

Yangın bapsı elbette hizmet mimarilmalıdır? Yangın yangın kapısı kapıları muntazam hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak karınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının haklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının kontrol edilmesini içerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page